29 Kasım 2011 Salı

The Guard (2011)




http://www.imdb.com/title/tt1540133/
Sergeant Gerry Boyle is a small-town Irish cop with a confrontational personality, a subversive sense of humor, a dying mother, a fondness for prostitutes, and absolutely no interest whatsoever in the international cocaine-smuggling ring that has brought straight-laced FBI agent Wendell Everett to his door.

12 Kasım 2011 Cumartesi

Killer Elite (2011)




Killer Elite (2011)

Gerçek bir hikâyeden sinemaya aktarılan, Killer Elite Avustralya'dan Paris'e Londra'dan Ortadoğu'ya nefes nefese izleyeceğiniz bir aksiyon macera...

"Taşıyıcı" serisiyle kadınların gönlünde taht kuran aksiyon filmlerinin karizmatik oyuncusu Jason Statham ve yılların eskitemediği muhteşem oyuncu Robert De Niro bütün yeteneklerini Killer Elit filmi için bir araya getiriyorlar.

Gizli Servisin çok özel eğitimli ajanı kendisini yetiştiren danışmanı zor duruma düşünce emekli olduğu bu tehlikeli hayata geri dönmek zorunda kalır. Fakat kadim dostunu kurtarmak için girişeceği aksiyonda karşısında en az kendisi kadar yetenekli bir diğer ajan ve iyi yetiştirilmiş üç özel katili alt etmek durumundadır...

11 Kasım 2011 Cuma

Rise of the Planet of the Apes (2011)




Rise of the Planet of the Apes (2011)

Günümüz San Francisco'sunda geçen hikâyede genetik mühendislerinin, maymunların beyinlerini geliştirmek için yaptıkları genetik deneyler sonucunda maymunların zekalarının gelişmesi ve insan ırkının kötü yönlerine de maruz kalmaları sonucu insanlar üzerinde üstünlük kurmak için açtıkları savaş konu alınıyor. Maymun Sezar'ın gözünden izlediğimiz hikâyede sevgi ve kibir bir araya gelip, eşi benzeri olmayan bir savaşa dönüşüyor...

Midnight in Paris (2011)



Midnight in Paris (2011)

Paris’te Gece Yarısı, iş için Paris’e gelen bir aileyle sonbaharda evlenecek olan nişanlı iki gencin bu şehirde başlarına gelen ve hayatlarını değiştirecek maceralarını anlatan bir romantik komedi. Film, genç bir adamın bir şehre, Paris’e duyduğu büyük aşk ve insanların kendilerininkinden farklı hayatların daha iyi olduğu kanısı ile ilgili.

10 Kasım 2011 Perşembe

Crazy, Stupid, Love (2011)



Crazy, Stupid, Love (2011)

Kırklı yaşlarında, tutucu bir adam olan Cal Weaver'ın (Steve Carell) rüya gibi hayatı vardır: İyi bir işe, güzel bir eve, harika çocuklara sahiptir ve lise aşkıyla evlidir. Fakat eşi Emily'nin (Julianne Moore) kendisini aldattığını ve boşanmak istediğini öğrendiğinde "mükemmel" hayatı hızla tepetaklak olur.

Günümüzün bekarlar dünyasında, onlarca yıldır kimseyle flört etmemiş olan Cal, sudan çıkmış balığın canlı örneğidir. Boş olduğu akşamları yerel bir barda tek başına somurtarak geçiren talihsiz adam, yakışıklı çapkın Jacob Palmer (Ryan Gosling) tarafından himayesine alınır. Cal'in eşini unutması ve hayatını yaşamaya başlamasını sağlama çabası içindeki Jacob, Cal'in gözünü önündeki seçeneklere açar: Flörtçü kadınlar, erkeksi içkiler ve Supercuts ya da The Gap'te bulunamayacak bir stil anlayışı.

Cal ve Emily tamamen yanlış yerlerde olabilecek sevgiyi arayan yegane kişiler değildirler: Cal'in 13 yaşındaki oğlu Robbie (Jonah Bobo), 17 yaşındaki çocuk bakıcısı Jessica'ya (Analeigh Tipton) aşıktır. Jessica ise Cal için yanıp tutuşmaktadır. Hatta Jacob'ın her akşam yeni bir kadında izlediği yöntem bile, en iyi repliklerini kullanmasına rağmen Hannah'ya (Emma Stone) karşı etkisiz kalır. Jacob, Hannah'yı aklından bir türlü çıkaramamaktadır: Bunun nedeni belki de onun Jacob'ın profesyonelliğini ciddiye almayan ilk kadın olmasındandır.

The Tree of Life (2011)




The Tree of Life (2011)

ay ve Bayan O'Brien, evli ve çocuklu bir çifttir. Üç çocuklu bir aile O'Brienler, zamanla birlikte değişen değer yargıları ve kaybolan masumiyetten bahsediyor. Bundan yarım asır önce, mutlu bir birliktelik yaşamış O'Brien çiftinin hayatını anlatan film, çocukların büyüdükçe kaybettikleri masumiyetlerini konu ediniyor.

9 Kasım 2011 Çarşamba

Conan the Barbarian (2011)




Conan the Barbarian (2011)

Conan, babasının ölümünden ve köyü Cimmerian’ın katledilmesinden sorumlu olan savaş lordunu öldürmek için yolculuğa çıkarken, savaş lordu Khalar Zym da Tamara isimli kadını bulmak için yolculuğa çıkmıştır. Conan, Tamara’yı kaçırıp onu yem olarak kullanmaya başlayınca peşine bir ordu düşer, bu süreçte çeşitli yaratıklarla da savaşmak zorunda kalır.

8 Kasım 2011 Salı

Super 8 (2011)




Super 8 (2011)

Küçük bir Ohio kasabasındaki bir grup arkadaş 1979'un yazında bir süper 8 filmi yaparlarken felaket bir tren kazasına tanık olurlar ve bunun bir kaza olmadığından şüphelenirler. Kazadan kısa bir süre sonra kasabada sıra dışı kaybolmalar ve açıklanamayan olaylar meydana gelmeye başlar. Kasabanın şerif yardımcısı gerçeği ortaya çıkarmaya çalışır. Hiçbirinin hayal edemeyeceği kadar dehşet verici bir şey vardır.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)




http://www.imdb.com/title/tt1201607/

Destansı finalde, iyi ile kötünün mücadelesi büyücülük dünyasını büyük bir savaşın içine sokmuştur. Tehdit hiçbir zaman bu kadar büyük olmamıştır ve artık hiçbir yer güvenli değildir. Bu arada, Lord Voldemort ile son karşılaşmasına gittikçe yaklaşan Harry Potter'ın en büyük fedakarlığı yapması gerekecektir...

Her şey burada sona erecektir.

Trespass (2011)



Trespass (2011)

As they're held for ransom, a husband and wife's predicament grows more dire amid the discovery of betrayal and deception.

Green Lantern (2011)




Green Lantern (2011)

:Gizemli ve engin bir evrende yüzyıllardır var olan küçük ama güçlü bir birlik vardır; Yeşil Fener Kolordusu olarak adlandırılan barış ve adalet koruyucuları. Gökadalarda düzeni koruyacaklarına söz veren bu savaşçı birliğinin her üyesi, onlara süpergüç veren bir yüzük takar. Ama Parallax adında yeni düşmanları evrendeki güç dengesini bozmaya kalkışınca, kaderleri ve dünyanın kaderi, seçilen ilk insan, yeni asker Hal Jordan'a emanet edilir...

Bad Teacher (2011)



Bad Teacher (2011)

Elizabeth, ağzı bozuk ve gaddar bir öğretmendir. Bir an önce evlenip öğretmenlikten ayrılmak istemektedir. Zengin ve yakışıklı yedek öğretmenin kalbini kazanma plânını hayata geçirir. Bu konuda meslektaşı Amy’yle rekabet ederken, kendisine asılan beden eğitimi öğretmeniyle de uğraşmaktadır. O kadar ki yaptıkları kendisini bile hayrete düşürür.

Colombiana (2011)




Colombiana (2011)

Yıl 1992. Yer Kolombiya. 9 yaşındaki Cataleya anne babasının katledilişine seyirci olur ve kendisi de katledilmekten kılpayı kurtulur. Bir gangter olan amcası Emilio ile Amerika Birleşik Devletleri'ne sığınır. Bundan onbeş yıl sonra, bir kiralık katil olarak amcası için çalışacak ve geride hep anne babasının katilleri için bir kartvizit bırakacaktır: Her kurbanın göğsüne çizdiği bir orkide. Çünkü Cataleya intikamını sonuna dek almaya yeminlidir... Sevdiği herşeyi de bu uğurda kaybetmeye hazırdır...