16 Kasım 2012 Cuma

Faster (2010)

http://www.imdb.com/title/tt1433108/ Adamımız, hapisten çıktığı gibi yıllar önce bir soygunda ölen kardeşinin intikamını almak için yola koyulur... Fakat bu hiç de kolay olmayacaktır, çünkü o hapisteyken dışarısı hayli değişmiştir.

9 Kasım 2012 Cuma

Looper (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1276104/ Gelecekte geçen aksiyon gerilim filmi Looper'da, zaman yolculuğu icat edilmiştir ancak yasadışıdır ve sadece karaborsada mevcuttur. Mafya birinden kurtulmak istediği zaman, o kişiyi 30 yıl öncesine gönderir. O zaman devreye Joe (Joseph Gordon-Levitt) gibi kiralık bir katil girer ve işi gerçekleştirir. Joe gittikçe zenginleşmektedir. Hayat güzeldir ta ki mafya Joe'nun gelecekteki halinin (Bruce Willis) geçmişe gönderilerek öldürülmesine karar verene kadar... Filmin senaristi ve yönetmeni Rian Johnson'dır. Filmin diğer oyuncuları arasında Emily Blunt, Paul Dano ve Jeff Daniels da bulunmaktadır. Ram Bergman ve James D. Stern ise filmin yapımcılığını üstlenmiştir...

5 Kasım 2012 Pazartesi

Total Recall (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1386703/ Gerçeğe Çağrı/Total Recall, Philip K. Dick’in “We Can Remember It For You Wholesale” adlı ünlü kısa hikâyesinden ilham alınarak yeniden çekilen, gerçeklik ve hafıza hakkında bir aksiyon, gerilim filmi. Hayallerinizi gerçek hatıralara dönüştürecek Rekall şirketine hoşgeldiniz. Bir fabrika işçisi olan Douglas Quaid (Colin Farrell), çok sevdiği güzel bir karısı (Kate Beckinsale) olmasına rağmen, sinir bozucu hayatında sahip olabileceği en güzel anıların, süper ajan olduğu bir hayattan gerçek anılara sahip olmak olduğunu düşünmektedir. Ancak, korkunç bir prosedür hatası yüzünden Quaid, aranan bir adam olur ve kendisini, lider Cohaagen (Bryan Cranston), tarafından kontrol edilen, polis güçlerinden kaçarken bulur. Quaid bir isyancı (Jessica Biel) ile birlik olarak, yer altındaki direnişin liderine (Bill Nighy) ulaşmak ve Cohaagen’ı durdurmak ister. Gerçekle hayal arasındaki çizgi iyice bulanıklaşırken, Quaid’in dünyasının kaderi de, kendi gerçek kimliğini, gerçek aşkını ve gerçek kaderini bulmasına bağlıdır.

Brave (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1217209/ Merida, Kral Fergus ve Kraliçe Elinor'un okçuluk konusunda oldukça yetenekli ama bir kadar da deli fişek kızlarıdır. Kaderinin kendi elinde olduğuna inan Merinda, ülkede yüzyıllardan beri gelen bir geleneğe karşı çıkar. Lord MacGuffin, Lord Macintosh ve Lord Dingwall bu yetenekli, kızıl saçlı kızdan hiç hoşlanmazlar ve Merida'nın kararları krallık içerisindeki düzeni bozar. Bilge Kadın’a başvurduğunda ise uğursuz bir dileğin onu beklediğini öğrenir. Merinda ardı sıra gelen tehlikeli güçlerin farkına varır ve daha fazla gecikmeden korkunç laneti ortadan kaldırmaya çalışırken bir aynadan da gerçek cesaret ile yüzleşir...

1 Kasım 2012 Perşembe

Shao Lin san shi liu fang (1978)

http://www.imdb.com/title/tt0078243/ The anti-Ching patriots, under the guidance of Ho Kuang-han, have secretly set up their base in Canton, disguised as school masters. During a brutal Manchu attack, Lui manages to escape and devotes himself to learning the martial arts in order to seek revenge. In a short period of time he masters the deadly use of his fists, feet and palms, along with such weapons as swords, sticks, and lances. With his learning complete, he takes on the Manchus.