22 Ekim 2012 Pazartesi

Stolen (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1656186/ Will Montgomery yanlış giden bir silahlı soygundan sonra yakalanıp sekiz yıl hapse mahkum edilen usta bir hırsızdır. Hapisten çıkan Will suç geçmişini arkasında bırakmaya ve kendisinden iyice uzaklaşmış kızı Allison’la ilişkisini düzeltmeye kararlıdır. FBI ve eski iş arkadaşları sekiz yıl önceki silahlı soygundan çalınan 10 milyon doları Will’in sakladığını düşünmektedir. Will’in eski ortağı Vincent Allison’ı kaçırır ve 10 milyon doları fidye olarak ister. Allison’ı bir taksinin ses geçirmeyen bagajında tutan Vincent sürekli hareket halinde olduğu için bulunması zordur. Will’in 10 milyon dolarlık fidyeyi bulması için sadece bir günü vardır. Ancak FBI ve eski dostlarının aksine soygundan çalınan para onda değildir. Bu nedenle içgüdülerine ve güzel ve zeki eski ortağı Riley’e güvenmek zorundadır. Riley ile beraber çok geç olmadan kızını kurtarmak için son bir soygun yapacaklardır.

21 Ekim 2012 Pazar

The Amazing Spider-Man (2012)

http://www.imdb.com/title/tt0948470/ Dünyanın en meşhur karakteri yeni filmiyle beyaz perdeye geri dönüyor... Spider-Man (Örümcek Adam) efsanesi "The Amazing Spider-Man" olarak yeniden karşınızda... Peter Parker'ın bilinmeyen yanlarına odaklanan yeni filmde Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Campbell Scott, Irrfan Khan, Martin Sheen ve Sally Field yer alıyor. Marc Webb tarafından yönetilen filmin senaryosu James Vanderbilt tarafından, (Stan Lee and Steve Ditko'nun hazırladığı) Marvel Çizgi Roman'ından esinlenerek yazıldı. Laura Ziskin, Avi Arad ve Matt Tolmach'ın Marvel Entertainment for Columbia Pictures ortaklığının yapımcılığını üstlendiği film, 3D olarak Temmuz'da sinemalarda olacak... “The Amazing Spider-Man” filmi Peter Parker (Andrew Garfield)’ın çocukluğuyla ilgili. Anne babası tarafından çocuk yaşta Ben Amca ve May Teyze'ye bırakılan, liseli çocuğun yaşamı anlatılıyor. Pek çok genç gibi, Peter da kim olduğunu ve nasıl bugünkü gibi biri olacağını sorguluyor. Ayrıca Peter'in ilk lise aşkı Gwen Stacy (Emma Stone)'yi de görüyoruz... Birlikte aşkı, bağlılık ve sırlarını keşfetmelerini gözlemliyoruz... Peter babasına ait esrarengiz bir çantayı keşfetmesi sonucu ailesinin ortadan kaybolmasını araştırmaya başlıyor. Bu onu dedesi Oscorp ve babasının eski iş arkadaşı Dr. Curt Connors (Rhys Ifans)'a yöneltiyor. Spider-Man, Connors’un ikinci kişiliği, Lizard'la savaşırken, Peter hayatını değiştirecek ve onu bir kahraman yapacak kaderini belirliyor...

20 Ekim 2012 Cumartesi

Margin Call (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1615147/ Bir yatırım bankası, müşterilerine yüksek riskli yatırım araçları satarak milyon dolarlar kazanırken, bu satışları; piyasanın giderek kararsızlaşan durumdan haberdar etmeyerek yapmaktadır. Olayın patlak vereceği gün öncesi; 2 genç broker risk seviyesinin güvenlik bariyerini geçtiğini ve şirketin tüm mal varlığı portföyünün felakete doğru gittiğini fark eder. İşin acıklı tarafı, Wall Street'deki diğer firmalar da benzer satışları aynı yöntemle yapmıştır ve hepsi aynı sonla karşı karşıyadır. Durumdan haberdar olan firmanın üst yönetimi acilen gece yarısı toplantsı düzenler ve 2 ana seçenek üzerinde müzakereye başlar. Ya 107 yıllık firmanın Wall Street'in kalanıyla birlikte iflas etmesine göz yumacaklardır ya da durumdan ilk haberdar olan kişiler olmalarının avantajını kullanarak firmanın ayakta kalabilme şansının olduğu ancak müşterilerini kazıklayacakları bir planı uygulayacaklardır.

Outlander (2008)

http://www.imdb.com/title/tt0462465/ Vikinglerin hükümdarlık sürdüğü bir dönemde kahraman Kainan'ın savaş gemisi büyük bir hızla İskandinav kıyılarına düşer... Ve farkeder ki gemiden tek sağ kalan kendisi değildir. İkinci bir yolcu, Moorwen olarak bilinen vahşi yaratık da enkazlar altından belirir. Amacı kendine uygulanan şiddetin öcünü almak olan Moorween yoluna çıkan her şeyi öldürmektedir. Kainan, Vikinglerle ortak çalışıp kendi teknolojisini Demir Çağının silahlarıyla birleştirerek, yaratık her şeyi yok etmeden önce onu etkisiz hele getirmelidir..

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1611224/ :Abraham Lincoln, Benjamin Walker, Mary Elizabeth Winstead, Rufus Sewell ve Dominic Cooper gibi isimlerin yer aldığı ve Timur Bekmambetov'un yönetmenliğini yaptığı bu sinema filminde vampir öldüren bir başkan olarak yeniden yaratılıyor. Pride and Prejudice (Aşk ve Gurur) ile Zombies'in (Zombiler) yazarı Seth Grahame-Smith kendi kitabını 20th Century Fox için filme uyarlıyor. Yapımcılar arasında, Bekmambetov ve Jim Lemley'nin yanı sıra, Tim Burton da yer alıyor.

13 Ekim 2012 Cumartesi

Monsters vs Aliens (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0892782/ Kaliforniya'da yaşayan Susan Murphy adlı bir genç kadına nikah gününde uzaydan gelen yapışkan maddelerle dolu bir meteor çarpınca boyu esrarengiz şekilde uzamaya başlar ve 16 metreye kadar ulaşır. Bunun üzerine askeri yetkililer harekete geçerek Susan'ı devlete ait gizli bir tesise götürürler. Orada Susan'ın ismi değiştirilerek Ginormica adı verildikten sonra bir grup canavarla birlikte hapse atılır. Bu canavarlar grubunun üyeleri hamamböceği kafalı Dr. Cockroach , yarı-maymun yarı-balık The Missing Link , jelatin kaplı B.O.B. ve Insectosaurus adlı dev tırtıldır. Ancak uzaydan gelen esrarengiz bir robotun dünyamıza inmesi ve fırtınalar estirmeye başlaması üzerine bu grubun hapishane günleri kısa sürer. Çaresiz kalan ABD Başkanı, uzaylı robota karşı mücadele etmeleri ve dünyamızı tam bir yıkımdan kurtarmaları için Canavarlar grubunu görevlendirir. Başka bir dünyadan gelen uzaylıların başında uzaylı robotların megalomanyak lideri Gallaxhar vardır. Tamamen kendi klonlarından oluşan yepyeni bir dünya oluşturmak ister. Uzaydan gelen işgalcilere karşı mücadele verenlerin başında ise General W.R. Monger vardır. Eski bir silahlı kuvvetler mensubu olan Monger, sonunda kendi canavar koleksiyonunu kullanma fırsatını bulmuştur. Filmimizin bir başka karakteri ise, Susan'ın kendinden başka kimseyi düşünmeyen nişanlısı Derek Dietl'dir. Yerel bir kanalda hava durumu sunarken büyük televizyon kanallarına geçme fırsatları aramaktadır...

8 Ekim 2012 Pazartesi

The Expendables 2

http://www.imdb.com/title/tt1764651/ Cehennem Melekleri geri dönüyor! Ama bu kez sorunları daha kişisel… Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren),Toll Road (Randy Couture) ve Hale Caesar (Terry Crews), ekibe yeni katılan Billy the Kid (Liam Hemsworth) ve Maggie (Yu Nan) ile birlikte Mr. Church (Bruce Willis) basit gibi görünen bir iş için çağırdığında yeniden bir araya geliyor. Verilen görev Barney ve eski usul paralı askerlerden oluşan ekibi için kolay bir kazanç fırsatı gibi görünüyor. Ancak işler yolunda gitmiyor ve içlerinden biri öldürülüyor. Bunun üzerine Cehennem Melekleri düşman bölgesinde arkadaşlarının intikamını almaya karar veriyor. Zıt güçler aracılığıyla hasarın karşılığını veriyor ve tam zamanında beklenmedik bir tehdidi durduruyor. Ancak bütün bunlar kardeşlerini acımasız bir şekilde öldüren düşmanlarını adaletle tanıştırma istekleriyle karşılaştırılamıyor bile. Bunu da Cehennem Melekleri tarzında gerçekleştiriyorlar.

4 Ekim 2012 Perşembe

Dark Shadows (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1077368/ 1752 yılında, Joshua ve Naomi Collins, küçük oğulları Barnabas, Liverpool, İngiltere'den Amerika'ya doğru yeni bir hayata yelken açarlar. Ancak, okyanus bile aileyi esir alan esrarengiz lanetten kaçmak için yeterli değildir. 20 yıl sonra dünya Barnabas (Johnny Depp)'ın ayakları altına serilmiştir en azından Main, Collinsport kasabasında... Collinwood Manor'un patronu Barnabas artık zengin, güçlü bir playboydur. Ta ki Angelika Brouchard (Eva Green)'ın kalbini kırmak gibi büyük bir hata yapana kadar... Kelimenin tam anlamıyla bir cadı olan, Angelika onu ölümden daha kötü bir büyüyle lanetler: Barnabas'ı bir vampire dönüştürür. İki yüzyıl sonra, Barnabas mezarından kurtulur ve 1972 yılındaki dünyaya geri döner. Bir zamanlar sahibi olduğu büyük Collinwood Manor'un bir harabeye dönüştüğünü görür. Collins ailesinin geri kalanları kendi sırlarıyla uğraşmakla birlikte biraz daha iyi durumdadır. Aile reisi Elizabeth Collins Stoddard (Michelle Pfeiffer) ailevi problemleri çözebilmek için bir psikiyatriste, Dr. Julia Hoffman (Helena Bonham Carter)'a başvurur.

Men in Black III (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1409024/ Ajan J, Ajan K'yı bulmak için zamanda geriye gittiği, uzun bir yolculuğa çıkacaktır. Zira dünyanın sonunu getirebilecek bir seri olayın fişeği ateşlenmiştir. Ajan J, zamana karşı şimdi her zamankinden daha hızlı hareket etmelidir... Oyuncu Will Smith ve yönetmen Barry Sonnenfeld Siyah Giyen Adamlar efsanesini yeniden canlandırmak için üçüncü kez bir araya geliyorlar. Gezegenimizi bir kez daha düşmanlardan kurtaracak çok gizli devlet örgütlerinin dünyasına iniyoruz. Ayrıca serinin üçüncü filmi bu kez 3D teknolojisinin olanaklarından sonuna kadar faydalanıyor...

Snow White and the Huntsman (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1735898/ Film, kendisini öldürtmek isteyen üvey annesi cadı-kraliçeden (Charlize Theron) kaçan güzeller güzeli pamuk prensesin (Kristen Stewart) onu öldürmek için ormanda peşine düşen avcıyla (Chris Hemsworth) karşılaşmasını ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Bu masalda avcı, kraliçe hem ihanet ediyor hem de Pamuk Prenses'e savaş sanatının sırlarını öğretiyor...