30 Ağustos 2012 Perşembe

The Adventures of Tintin (2011)

http://www.imdb.com/title/tt0983193/ Tenten ile sadık köpeği Snowy, bir maket gemi bulur ve Sakharine'in hedefi olur. Sakharine, Tenten'in, bir korsana hazineyi çaldığına inanmaktadır. Tenten, köpeği Snowy, Kaptan Haddock, Thompson ve Thompson'un yardımıyla nefes kesen bir kovalamaca sonunda, korsan gemisi Tekboynuz'un son istirahatgâhını bulacaktır. Bu gemi enkazı servet ve bir lânet barındırmaktadır.

The Three Musketeers (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1509767/ Porthos, Athos ve Aramis isimli Üç Silahşör, üçü de Fransız Kralı'nın hizmetinde olan gözde silahşörlerdir. Kralı tahtından edecek şeytani bir suikast haberi aldıklarında, genç ve hevesli bir kahraman olan D'Artagnan ile karşılaşıp onu da kanatları altına alıyorlar. Dörtlü sadece krallığı değil, tüm Avrupa'yı tehdit eden tehlikeye karşı bir misyonda biraraya geliyorlar.

Puss in Boots (2011)

http://www.imdb.com/title/tt0448694/ Efsanevi Çizmeli Kedi, Shrek'le tanışmadan uzun bir zaman önce destansı bir yolculuğa çıkıyor. Ünlü altın yumurtlayan kazı çalmak için, dahi Humpy Dumpty ve hayat okulu mezunu Yumuşakpati Kitty ile bir ekip oluşturuyor. Bu, dokuz canlının macerası!

J. Edgar (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1616195/ J. Edgar Hoover, yaşadığı dönemde Amerika’nın en güçlü adamıydı. Federal Soruşturma Bürosu’nun başı olarak geçirdiği 50 yıl boyunca ülkesini korumak için hiçbir şeyin önüne çıkmasına izin vermedi. Hoover, tehlikelere karşı savaş açarken, vatandaşlarının güvenliği için kuralları esnetmekten çekinmedi. Yöntemleri acımasız olan bu adamın en çok istediği ödül ise dünyaca takdir görmekti.

Hugo (2011)

http://divxplanet.com/sub/m/24718/Hugo.html Brian Selznick'in sihir temalı çocuk romanından uyarlanan olan film, Paris tren istasyonunun duvarları arasında yaşayan ve saatlerden sorumlu olan kimsesiz bir çocuğun, bir gün saati tamir etmeye teşebbüs etmesiyle yaşadığı gizemli macerayı konu ediyor.

Another Earth (2011)

http://divxplanet.com/sub/m/28833/Another-Earth.html Güneş sistemindeki bir diğer benzer gezegenin keşfi sırasında trajik bir kaza meydana gelir. Genç ve meraklı bir öğrenci ile bir besteci ise bu olaya tanıklık ederler. Another Earth, ikinci bir dünya alternatifi ve bu alternatif üzerine yaşanan çelişkileri, ikinci bir yaşam arzusunu ve bu arzunun sonuçlarını irdeliyor.

The Dictator (2012)

http://www.imdb.com/name/nm0267506/ O, ülkesine demokrasinin gelmesini engellemek için her koşulla, her engelle sonuna kadar mücadele eden ve direnen bir diktatör! Amerikan televizyon dünyasının çılgın Borat'ı Sacha Baron Cohen, son bombası Brüno'dan sonra "Diktatör" ile sinema perdesine dönüyor. Tiranlık kuran bir diktatörün yapabileceği ve neden olabileceği bütün saçma sapan olayları en absürt noktaya taşıyan filmin yönetmenliğini ve yapımcılığını önceki filmlerinde de beraber çalıştığı Larry Charles üstleniyor. Filmde Cohen dışında Megan Fox, Anna Faris, Ben Kingsley ve Jason Mantzoukas gibi isimleri görmek mümkün...

Detachment (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1683526/ :Henry Barthes, öğrencileriyle birebir ilişkiler kurabilen, oldukça yetenekli bir eğitimcidir; fakat bu yeteneğini arka plana atarak, geçici öğretmenlik yapmaktadır. Okula kadrolu öğretmen gelinceye kadar yedek öğretmenlik yapan Henry, hiçbir okulda öğrencilerle ya da iş arkadaşlarıyla duygusal bağ kuracak kadar uzun süreli kalamaz. Görevlendirildiği son devlet okulunda ise öğrencilerin ve hatta öğretmenlerin de bir şekilde içlerine kapanık olduğunu, karamsar tavırlar sergilediğini fark eder. Öğrencilerle ummadığı bir bağ yakalayan Henry, okuldan kaçan bir öğrenciyi de sokaklardan ailesine geri dönmesini sağlar. Umutsuzluk açısından hayatta yalnız değildir ama bu karamsar dünyada hala sevilebilecek şeyler de vardır... Oscar ödüllü Adrien Brody'nin baş rolde olduğu film, 1990'ların efsanevi filmlerinden olan Geçmişin Gölgesinde'nin (American History X) yönetmeni Tony Kaye'in son filmi olarak dikkat çekiyor. Senarist Carl Lund ise sinemadaki ilk uzun metrajlı deneyimi olan film, eleştirmenler tarafından oyuncu Adrien Brody'nin piyanistten sonraki en başarılı oyunculuk performansı olarak gösteriliyor.

12 Ağustos 2012 Pazar

The Hunger Games (2012)

http://www.imdb.com/title/tt1392170/ Bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen bir yerin yıkıntıları içerisinde Panem ulusu yaşamaktadır. Başkent Capitol'ün etrafında 12 bölge bulunmaktadır. Capitol şiddetli ve acımasızdır ve bölgeler bir hat boyunca sıralanmıştır. Onların her biri her yıl yapılan Açlık oyunlarına katılmak zorundadır. Yarışma için her bir bölgeden yaşları 12 ila 18 arasında değişen birer erkek ve bir kız çocuğu göndermek durumundadır. Açlık oyunları TV'den canlı yayınlanan ölümüne bir kavgadır.

Serbuan maut (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1899353/ Rama özel bir SWAT timinde görevli çaylak polislerden biridir. Tim sabahın erken saatlerinde Jakarta’nın varoşlarında ünlü bir uyuşturucu baronunun korumasına aldığı binaya baskın düzenlemek için yola çıkar. Binadaki daireler şehrin en tehlikeli suçlularına kiraya verilmektedir. Polisin içeriye giremediği bina suçlular için güvenli bir sığınaktır. Tim’in görevi binayı kontrol altına alıp uyuşturucu baronunu yakalamaktır. İlk başlarda işler yolunda gider. Tim altıncı kata kadar sorunsuz ilerler. Burada tuvalete kalkmış bir çocuk polisleri görür ve alarm düğmesine basar. Bundan sonra ortalık karışır, binada ikamet eden bütün suçlular altıncı katta mahsur kalan timin peşine düşer. Kapılar kilitlenir, elektrikler kesilir. Baronun timden hiç kimseyi sağ bırakmaya niyeti yoktur.