30 Ekim 2010 Cumartesi

A Nightmare on Elm Street (2010)




http://www.imdb.com/title/tt1179056/

Nancy, Kris, Quentin, Jesse ve Dean, hepsi Elm Sokağında yaşamaktadırlar. Geceleri de hepsi aynı rüyayı görmektedirler: Kırmızı-yeşil çizgili kazağı, korkunç görünümlü yüzünü kısmen gizleyen fötr şapkası ve parmaklarının yerinde bıçaklar olan bahçıvan eldiveniyle, insanın içini ürperten bir sese sahip o adamı… Adam onları rüyalarının kavisli duvarları içinde birer birer dehşete sürükler. Rüyalarda kuralları o koymaktadır ve oradan çıkmanın tek yolu uyanmaktır.

İçlerinden biri vahşi bir şekilde ölünce, çok geçmeden rüyalarında olanların gerçekte de yaşandığını ve hayatta kalmanın tek yolunun uyanık kalmak olduğunu anlarlar. Hayatta kalan dört arkadaş el ele vererek nasıl bu karanlık peri masalının bir parçası olduklarını ve bu karanlık adamın niçin peşlerine düştüğünü çözmeye çalışırlar. Hemen hemen hiç uyumayarak, hedefin neden onlar ve neden şimdi olduğunu, anne babalarının onlardan ne sakladığını anlamak için mücadele ederler. Geçmişlerinde gömülü olan şey ödeme zamanı gelmiş bir borçtur. Gençlerin kendilerini kurtarmak için yapmaları gereken şey Freddy Krueger’ın zihnine dalmaktır ki bu kabusların en dehşet verici olanıdır.

Grown Ups (2010)




Bazılarının olgunlaşmak için biraz daha fazla zamana ihtiyaçları vardır...

5 çocukluk arkadaşı, yaz aylarını yıllar önce şampiyonluk kutlamalarını yaptıkları göl evinde geçirmek için büyüdükleri kasabaya dönerler.

Filmin baş karakteri, büyüdüğü kasabaya dönmesi gerektiğinde, bunu ailesini yola sokmak için bir fırsat olarak görür. Bunu yapmak için, bir göl evi kiralar ve 4 Temmuz haftasında kalmaları için eski arkadaşlarını ve onların ailelerini davet eder.

Knight and Day (2010)





http://www.imdb.com/title/tt1013743/

Aksiyon-komedi türündeki Knight and Day / Gece ve Gündüz'de, Tom Cruise gizli ajan ve Cameron Diaz da onunla, ona tuza kurak kurduklarını iddia ettiği bir grup arasında kalan birini canlandırıyor. Dünyayı turlayarak süren maceraları çakışan yollar, son dakika kaçışları, sahte kimlikler ve baş döndürücü romantik problemlerle labirente dönüşür ve farkederler ki güvenebilecekleri tek şey birbirleridir.

28 Ekim 2010 Perşembe

Tasogare Seibei (2002)




Iguchi Seibei, 19. yüzyılın ortalarında samuraylık sisteminin son günlerini yaşadığı bir dönemde, ufak bir köyde yaşayan düşük rütbeli bir samuraydır. Hayatının aşkına kavuşamamasının yanı sıra, hasta annesi ve kızına da bakmak zorundadır.

Diğer samuraylar, gecelerini kahramanlıklarıyla övünüp içki içerek geçirirken; Sebei, hava kararır kararmaz, evine gidip aslında kadınların yapması gereken işlerle ilgilenmek zorundadır. Her ne kadar çocukluğundan beri aşık olduğu Tomoe’nin eski kocasını tahta bir kılıçla yenip köylülerin gözüne girmiş olsa da; o hala kadın işleri yapan bir alacakaranlık samurayıdır. Bir gün Seibei'ye, aşirete karşı gelen güçlü bir samurayı yok etme görevi verilir. Alacakaranlık samurayı için onurunu kurtarmanın vakti gelmiştir.

23 Ekim 2010 Cumartesi

Resident Evil Afterlife 2010



http://www.imdb.com/title/tt1220634/

Alice geri dönmüştür ve diğer klonları ile birlikte Japonyadaki Umbrella tesisine saldırır ve generalle karşılaşır general kaçarken Alice in klonları ile birlikte merkezi havaya uçurur ve alice in kendisini de normal insan haline döndürecek serumu yapar.
Alice ise kazandan kurtuldukdan sonra Arcadia ya gitmek için bütün yolları arar ve bir San Fransisco da bir hapishanede yardım isteyen insanların yanına iniş yapar. Burada Arcadia nın bir gemi olduğunu görür ve limanda durduğunu şahit olur. İnsanları gemiye götürmeye çalışır ama gemide ise büyük bir süpriz bunları beklemektedir.

Avatar The Last Airbender Movie 2010



http://www.imdb.com/title/tt0938283/
Dizisiyle alakası olmayan ve yapım olarakda çok kötü bir film boşa zaman kaybı olmadan direkt dizisini izleyin. Hikayeyi farklı yorumlamışlar diyecem ama onu başaramamışlar. Görsel efekler berbat ve müzikleride çok kötü kullanmışlar yani imdb deki puanını hakediyor.

How To Train Your Dragon 2010



http://www.imdb.com/title/tt0892769/
Vikinglerin adasında sürekli dragonlarla savaşmaktırlar ve bu büyük güç ve onur gösterisidir. Çocuklar buna göre yetiştirilir ve onlarda büyükleri gibi olmak isterler. Güçlü köy şefinin oğluda bunlardan biridir ama çelimsiz ve bir okadarda güçsüdür. Bir savaş esnasında en korkulan ejderhalardan olan Nightfury yi yakalar ama onu öldüremez ve aralarında bir dostluk başlar. Nightfury ile zaman geçirdikçe ejderhaların bilinmeyen özelliklerini öğrenir ve köy meydanındaki sınavlarda bunu göstererek halkın ilgisini toplar. Yanlız son sınavda bir ejderha öldürmesi gerekir ama yapamaz ve Nightfury de onu kurtarmak için ortaya çıkar ve yakalanır. Köy halkıda Nightfury yi kullanarak ejderhaların inini bulmak isterler ama bilmedikleri şey ejderhaların saldırılarının sebebi bir ada kadar büyük bir ejderhayı beslemektir yoksa kendileri'de yem olmaktadır.

Toy Story 2010



http://www.imdb.com/title/tt0435761/
Oyuncaklarımız Andy nin üniversiteye gitmesinden dolayı tedirgindir. Çöpe atılacaklarını düşünürler. Andy ise Woody dışındakileri çöp torbasına koyup çatı arasına kaldırmak ister ama annesi yanlışlıkla çöpe atar ve zorluklarla geri gelirler ama Andy nin bağışladığı eşyaların arasında bir çocuk kreşine giderler. İlk başlarda Woody yi dinlemeyip kreşde kalmaya karar verirler ama kreşdeki günleri çabuk sona erer. Yeni gelen oyuncaklar daha bebek olan çocuklara verilmiştir ve buranın kontrolü bir grup oyuncağın elindedir ve bir hapishane hayatı yaşamaya başlarlar.
Andy ise kreşten kaçmak için geldiği evde mutludur ama içi rahat etmez ve evdeki oyuncaklardan öğrendiği kadarıyla kreşin kötülükleri anlar ve onlara yardım etmek için kreşe geri döner. Başarılı sayılabilecek bir kaçış operasyonundan sonra çöpte yanmak üzereyken kurtulurlar ve Andy nin evine dönmeyi başarırlar. Andy ise Woody nin sayesinde oyuncaklarını kendi gibi oyuncaklarla oynamayı seven bir küçük kıza bırakarak yola koyulur.

22 Ekim 2010 Cuma

Frozen 2010



2 genç çift ve birde erkek arkadaşla kayak yapan 3 arkadaş teleferiği daha ucuza kullanmak için oradaki elemana rüşvet verirler. Pazar akşama son 1 kere daha gece kayması yapmak için teleferiğe giderler ama oradaki adam hava şartlarından dolayı erken kapattıklarını söyler ama bir şekilde onu ikna ederler ve teleferiğe binerler. Oradaki adam patronla konuşmak için giderken teleferikde 3 kişinin olduğunu söyler ve ayrılır. Yerine yeni geçen adam ise dağdan kayarak inen 3 kişiyi görür ve bunların olduğunu zannedip teleferiğin elektiriği keser ve evine gider. Teleferikte takılı kalan bu 3 arkadaş ilk başka arıza olduğunu zannetselerde çok geçmeden olayın farkına varırlar. Çiftlerden erkek olan yüksekliğe aldırış etmeden aşağı atlayıp yardım getirmek ister ama atladığı sırada 2 ayağınıda kemiklerinden kırar. Çok geçmeden bölgeye üşeşen kurtlar ise adamı paramparça ederler. Yukarıdaki 2 kişi durumu dehşetle izler ama birşey yapamazlar. Yukarıda kalan diğer çocuk ise teleferikler arası geçere direğe ulaşıp aşağı inmeyi başarır ve yardım getirmek için yola koyulur ama kurtlar peşini bırakmaz. Kızımız ise teleferiğin bağlanırın gevşemesi yüzünden platformla beraber aşağı düşer ve ayağında yara alır ve sürünerek oradan kurtulur. Yolda ise diğer arkadaşlarının cesetlerini görür.